Покани и известувања

20.05.2016 Надминат проблемот со социјалните станови во Прилеп

Надминат проблемот со социјалните станови во Прилеп. Директорот на АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката - Скопје Цветко Грозданов

Кликнете врз сликите за да ја погледнете галеријата

Почитувани,

Директорот на АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката - Скопје Цветко Грозданов, заедно со министрите за транспорт и врски и труд и социјална политика Владо Мисајловски и Диме Спасов денеска во Прилеп се сретнаа со добитниците на социјални станови кои досега во повеќе наврати бараа да им се доделат решенијата за користење на социјалните станови.

Решен е проблемот со распределбата на 119 социјални станови во Прилеп, Ресен и Демир Хисар. По добивањето на решенијата и поминувањето на рокот за жалба ќе следи потпишување на договори по што семејствата набрзо ќе ги добијат клучевите и ќе се вселат во становите.

Адреса и Локација